”Rest”recept och ösregn…
Nu i grilltider får man ju ofta över några köttbitar efter gårdagens grillmiddag, de är färdigkryddade och perfekta att använda dagen efter. Här kommer ett litet tips:
Grillrester med pasta
Köttbitar efter grillning
1 Lök (gul,röd eller purjolök)
1 burk champinjoner
Mellangrädde
Lite tacosås eller chilisås
Salt och svartpeppar efter smak
Hacka lök och skär köttet i önskad storlek, fräs i smör. Häll i champinjoner, tacosås och grädde, låt puttra nån minut. Krydda gärna med färska örter. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med kokt pasta och en ordentlig sallad av vad som finns hemma. Man tar vad man har liksom. Går ju även att slänga i paprika, squash, bacon eller servera ris till osv.
Jag tycker det är lite roligt och ser det som en utmaning att få ihop en måltid med vad man har hemma i kylskåpet. Vi slänger så onödigt mycket mat idag i vårt samhälle. Ibland slår man in en 10 poängare med sin restgryta och ibland 0. Det blir aldrig lika från gång till gång. Spännande och kreativt miljötänk!
Det drog förbi ett riktigt ösregn här idag. Mysigt och pampigt men det slog mig då att jag faktiskt helt glömt bort att stötta och binda upp de flesta blommor… nu är det tooo late tyvärr. Flera blommor ligger redan ner. Får se om jag kan göra något åt det när allt torkat upp igen. Myggen är jätte glada och aktiva både före och efter regnet.
Det bästa med sommarregn är luften efteråt och alla ljuva dofter. Jag älskar doften av skog, mark och blommor. Tänk om man kunde spara dofter på burk på riktigt, utan syntetiska inslag. Tänk om jag kunde förmedla dofterna här på bloggen. Vore ju fantastiskt! Ligger så mycket känslor och minnen i dofter och de påverkar oss mer än vi tror. Just nu njuter vi av syrenerna på vår gård…så underbara!